In de omgeving

De regio “Vlaamse Ardennen” ligt in het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen en staat vooral bekend om het heuvelachtige landschap, de mooie natuur, liefelijke dorpjes nabij de taalgrens en de vele mogelijkheden voor sportieve, culturele en gastronomische uitstapjes.

In ’t Wiel is vlot bereikbaar via de autostrade en vervolgens de N60 richting Ronse. De centrale ligging tussen Gent en Ronse zorgt voor heel wat mogelijkheden.

Sport en wellness

Wandelen

Trek je stapschoenen aan en je kan zo aan het huis vertrekken voor een korte of lange wandeling tussen de velden of richting het pittoreske dorpje Mullem (2 km). Vanuit Mullem start ook een mooie wandelroute, de Rooigemsebeek wandelroute. Een beschrijving van deze wandelroute en ander aanraders vind je via deze link.

Fietsen

Oudenaarde en fietsen worden vaak in één adem vernoemd. Oudenaarde is dan ook dé fietshoofdstad van Vlaanderen. Smeer die ketting én de kuiten en trotseer de befaamde Vlaamse hellingen … Maar een rustige (lees: vlakke) fietstocht langs de Schelde kan evenzeer! 😉 Als fervent fietser heeft Philippe al een aantal mooie routes uitgestippeld, voor mountainbike, gravelbike en koersfiets. Deze kan je hier binnenkort bekijken.

Centrum Ronde Van Vlaanderen

Hier kan je o.a. terecht om een fiets en/of fiets-GPS met routes te huren. Het CRVV is ook het startpunt voor heel wat fietsroutes (6,5 km).

Avonturenpark The Outsider

Wie houdt van watersporten (wakeboarden, waterskiën, pedalo, kayak) of op zoek is naar een meer avontuurlijke activiteit (klimmen, touwenparcour, blotevoetenpad, …) kan hiervoor terecht bij Avonturenpark The Outsider, gelegen aan de Donkvijver op amper 6 km van In ’t Wiel. Ook bereikbaar met de fiets.

Windsurfen

Windsurfen bij Watersportclub Absolut op de Donkvijver (6 km)

Zwemmen

Sportoase Oudenaarde (5 km)

Lago Kortrijk (35 km)

Natuur

Cultuur

  • Erfgoedsite Ename: Provinciaal Archeologisch Museum (PAM), Archeopark, tentoonstellingen, … (5,5 km)
  • Centrum van Oudenaarde (6,5 km)
  • Centrum Ronde van Vlaanderen: Herbeleef de mooiste momenten van de Ronde tijdens de permanente expo met een apart kinderparcours voor de kleine Flandriens. (6,5 km)
  • MOU-museum (6,5 km)
  • Brouwerij Roman: de oudste familiebrouwerij van België (13 km)
  • Centrum van Gent (24 km)

Eten en drinken